Кубинците одобриха на референдум в неделя нов кодекс на семейното право,

...
Кубинците одобриха на референдум в неделя нов кодекс на семейното право,
Коментари Харесай

Куба пред одобрение на гей браковете

Кубинците утвърдиха на референдум в неделя нов кодекс на " фамилното право " , заяви АП. 

Той би разрешил на двойки от един и същи пол да се женят и осиновяват, както и предефинира правата на децата и бабите и дядовците.

Това оповестиха публични лица в понеделник.

Промените са факт, макар че опозицията на националния референдум беше извънредно мощна против ръководещата  комунистическата партия.

Мярката, която съдържа повече от 400 алинеи, беше утвърдена от 66,9% против 33,1%, сподели президентът на Националния изборен съвет Алина Балсейро Гутиерес пред формалните медии, макар че бюлетини от няколко места към момента не са преброени.

Реформите срещнаха извънредно мощна открита опозиция от възходящото евангелско придвижване в Куба - и доста други кубинци - макар необятната държавна акция в интерес на мярката, в това число хиляди осведомителни срещи в цялата страна и обстойно медийно отразяване.

Изборите в Куба - в които не е позволена друга партия с изключение на комунистическата - рутинно водят до маржове на победа от над 90% - както и референдумът за огромна конституционна промяна през 2019 година
 И в Куба мислят да легализират гей браковете
И в Куба мислят да легализират гей браковете

Това ще е обезпечено в новия Семеен кодекс

Кодексът ще разреши сурогатна бременност , по-широки права на бабите и дядовците във връзка с внуците, отбрана на възрастните хора и ограничения против насилието, учредено на пола.

Президентът Мигел Диас-Канел, който промотира закона, призна, че има въпроси по отношение на мярката, до момента в който гласоподава в неделя.

" Повечето от нашите хора ще гласоподават в поддръжка на кодекса, само че той към момента има проблеми, които нашето общество като цяло не схваща ", сподели той.

В понеделник той отпразнува утвърждението на мярката, като написа в " Туитър "   " Любовта към този момент е закон ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР